BNOR Examen cat.B

Het BNOR examen is er voor iedereen die binnen 5 aaneengesloten jaren minimaal 4x gezakt is voor het praktijkexamen bij het CBR.

Het BNOR examen duurt 15 minuten langer dan het CBR examen. Deze extra tijd geeft de gelegenheid om de kandidaten meer op hun gemak te stellen voor en tijdens het BNOR praktijkexamen.

Daarbij wordt het BNOR examen afgenomen op een andere locatie dan het CBR examen. De centra voor het BNOR examen bevinden zich op een wat rustigere locatie.

Het examen duurt 70 minuten. Een kwartier hiervan is gereserveerd voor de introductie van de examinator en voor de toelichting op de uitslag. De opbouw van het examen is gelijk aan dat van een regulier CBR praktijkexamen (ogentest, voorbereidings- en controlehandelingen uitvoeren – zie “praktijkexamen”) .

De extra 15 minuten zullen tijdens het examen gebruikt worden om je op je gemak te stellen. Er wordt door de examinator rekening gehouden met nervositeit. Dit kan van grote invloed zijn op het resultaat. De examinator zal zijn uiterste best doen de spanning zoveel mogelijk te verminderen. Zo is er de mogelijkheid om indien nodig de auto even langs de kant van de weg te zetten om de rust te kunnen herpakken.